In Maramures, timpul parcă stă în loc și cu ajutorul lui, poți descoperi o altă Românie.”

Nu ai vizitat Maramuresul, daca nu ai fost la Cascada Cailor. Aceasta este printre primele atractii turistice pe care turistii nostri de la Pensiunea Lacramioara vor sa le viziteze, si cu bun motiv! O minunatie a naturii acompaniata si de o legenda fascinanta, Cascada Cailor este una dintre cele mai frumoase cascade din România, vizitată în fiecare an de mii de turiști, care parcurg distante de sute de kilometrii doar pentru aceasta.

Imagine ce reprezinta traseul in imagini de la Pensiunea Lacramioara la Moara lui Mecles

“Expresia colț de rai s-a născut special pentru Maramureș” - turist

Atat de aproape de Pensiunea Lacramioara incat mai ca auzi apa leganandu-se voios in moara, intalnim Moara lui Mecles. Aceasta este ultima moara cu apa si cu valtoare de pe Valea Izei (si cel mai probabil printre ultimele din Romania), angrenată de forta apei Izei. Moara, care inca functioneaza din anul 1907 (adica de mai bine de 100 de ani!) apartine acum domnului Nea Danila si doamnei Titiana Mecles.

 

Imagine ce reprezinta traseul in imagini de la Pensiunea Lacramioara la Cimitirul Vesel de la Sapanta
In acest articol va prezentam pe scurt aceasta atractie turistica a Maramuresului, iar la finalul articolului va oferim si o excursie pe care puteti sa o realizati de la Pensiunea Lacramioara pana la Cimitirul Vesel din Sapanta.